Tast de cerveses artesanes a Girona

La millor experiència per visitar una microcerveseria i tastar diferents varietats de cervesa artesana a les comarques de Girona.

Gaudirem d’un tast de cerveses en un espai únic, on tot gira al voltant de les cerveses artesanes. Disposa de unes instal·lacions noves, on també l’espai adquireix importància. Aquest nou centre cerveser te com a objectiu ser la referència de la zona.

PARTICIPA EN AQUESTA VISITA A L’OBRADOR AMB TAST DE CERVESES ARTESANES

Situada en ple cor de Girona, a la comarca del Baix Empordà, es troba la l’obrador de Doskiwis Brewing. Una microcerveseria on l’entorn i el disseny el fan un espai perfecte per gaudir una bona estona del mon de les cerveses artesanes.

Farem un recorregut per l’edifici, on visitarem les noves instal·lacions, on veurem com es crea aquesta beguda tant apreciada.

L’activitat es divideix en dues parts:

-La primera part farem una recorregut guiat per un dels mestres cervesers, on visitarem la fàbrica on s’elaboren les diferents varietats de cervesa. La durada d’aquesta part és aproximadament de 30 minuts.

Durant la visita s’explica tot el procés d’elaboració, els ingredients, parts i processos necessaris per poder obtenir una cervesa de única i de qualitat. Descobrireu que tot i que el procés d’elaboració és igual tant per a les grans factories, les micro cerveseries o per les elaboracions casolanes, els resultants no són els mateixos, degut a que els volums, la dedicació, l’esforç i l’estima es transmeten durant tot el procés, canviant totalment els resultats. I més important, la mà del mestre cerveser, qui és qui transmet tots aquest valors al procés d’elaboració.

-Després degustarem entre 4 i 6 varietats de cerveses artesanes, elaborades en la mateixa micro fàbrica, i dues Kimbutxa, una beguda de te fermentat. Un expert us donarà totes les explicacions necessàries per poder reconèixer tots els sabors i matisos que s’han volgut atorgar al a varietat de cervesa artesana, i així poder reconèixer tots els sabors i matisos.

També hi ha la possibilitat de tastar altres begudes o cerveses que disposin en els tiradors, segons temporada, lots d’elaboració i època de l’any.

Més informació

  • Detalls

  • Preu de l'activitat: 20€/persona
  • Inclou: Visita a la fàbrica i tast de 4-6 cerveses
  • Horari: Dissabtes 11:00h
  • Hora d'inici: inici
  • Durada: 1,5 hores
  • Idiomas: Català, castellà i anglès
  • Sol·licitar informació

És requereix un grup mínim de 10 persones per poder contractar l’activitat. En el cas de ser un grup inferior el preu pot variar.

Per altres dates o horaris demanar disponibilitat, es poden realitzar tastos a mida. En aquests casos es treballa sota comanda i els pressupostos poden variar.

Les varietats i quantitat de cerveses poden variar segons la temporada, ja que al ser de fabricació artesana es fan quantitats limitades.

Per poder fer el tast de cerveses s’ha de ser major d’edat.

També disposem de tastos de cervesa artesana a Barcelona, taller de gin tònics i tastos d’iniciació i especialitzats en vins.

Reservar el teu xec regal per festes nadalenques, regals d’aniversaris, dia del pare o de la mare, comiats, festivitats o qualsevol activitat que vulguis regalar per fer en parella o en grup.

Doskiwis Brewering es trova a 25 kilòmetres de la ciutat de Girona i Palafrugell, i a menys de 20 kilòmetres de l’Estartit, l’Escala o Pals

Com s’elabora la cervesa

La cervesa és una beguda mil·lenària que te el seu origen a Mesopòtamia, que ocupava els actuals Iran, Irak i Síria, tenim referencies de més de 6.000 anys d’antiguitat.

Els ingredient bàsics per la seva elaboració són l’aigua, cereals com la malta, el llúpol per donar aroma  i el llevat. Justament l’origen de la cervesa era poder beure algun líquid potable, ja que era difícil aconseguir i guardar aigua en perfecte estat de potabilització.

Les etapes per elaborar la cervesa són la molta on es juntes els diferents grans de cereals que són la base de la cervesa. durant la maceració el líquid pateix diferents etapes amb canvis de temperatura per despendre els sucres. Al filtrar es separa el most, d’on s’extreuen els fermentables. Seguidament s’inicia la cocció on s’aporten els llúpols, refredament, fermentació on els sucres es transformen en alcohol. Finalment l’embotellat i la carbonatació.

Aquí us enllacem amb un article sobre una cervesa catalana inspirada en l’antic Egipte.

Varietats de cervesa

Les cerveses es diferencien pel seu grau de fermentació. Les de baixa fermentació se les anomena Larger, les de alta Ale, Stout i Porter, o de fermentació espontània com les Làmbiques.

Dins de cada varietat podem trobar de més a menys amargues, amb diferents graduació i les personalitzades barrejades amb fruites o bolets. La responsabilitat del mestre cerveser, més que en la correcta elaboració, és buscar i trobar la millor combinació d’ingredients  per fer la cervesa perfecte.