Barcelona una ciutat de cine

Barcelona és una de les ciutats on hi ha més rodatges durant tot l’any, tant de campanyes publicitaries com de grans produccions de Hollywood. Tot i no tenir el protagonisme de New York o París, tots els racons de la ciutat han sigut filmats i ofereixen uns espais idonis com a localització de diversos films coneguts internacionalment.

“El perfum: història d’un assasí” va ser una de les produccions que va usar els carrers de Barcelona, així com la ciutat de Vic, per rodar algunes de les seves escenes.

Woody Allen in Barcelona Casa FusterMalkovich and Jujol in BarcelonaEl famós director de cinema Woody Allen la va escollir per rodar la película “Vicky Cristina Barcelona” on es podien veure algunes de les imatges més conegudes de la ciutat, com La Rambla,  l’espectacular Cafè Vienès de Casa Fuster (l’hotel on en Woody Allen s’allotja cada vegada que visita la ciutat per tocar el clarinet amb la seva banda), o el Parc Güell o La Pedrera.

Justament en aquestes darreres obres de l’arquitecte Antoni Gaudí va col·laborar en Josep Maria Jujol i Gibert. Arquitecte i pintor modernista on podem destacar la Casa Planells. El que potser no és tan conegut és l’admiració que té l’actor John Malkovich envers aquest arquitecte  tarragoní.

 

La Guerra de les Galàxies està present en el perfil de Barcelona

Encara podem trobar una nova relació entre La Pedrera i el cinema. La inspiració per crear tant el casc de Darth Vader com els dels Soldats Imperials a la saga de “La Guerra de les Galàxies”, li va venir a George Lucas veient les xemeneies de l’edifici modernista.

Ken Loach també va rodar als carrers de la ciutat per filmar la pel·lícula històrica “Terra i Llibertat”, on es pot conèixer els fets que van succeir durant la Guerra Civil i el paper, malauradament sovint oblidat,  de les Brigades Internacionals.

Per finalitzar, podem conèixer una de les realitats que als darrers anys ha agafat molta força. La vida i relacions dels estudiants Erasmus que venen una temporada a Barcelona, al film “Una casa de bojos” de Cédric Kaplisch.

Hotel Casa Fuster GràciaCasa Fuster Woody AllenStar Wars La PedreraStar Wars in Barcelona